szirén-1-évad-1-rész
  1. 80 as évek rock slagerlista
  2. 80 as évek rock slágerlista full
  3. Kult: A világ legjobb lemezei – a '80-as évek | hvg.hu
  4. 80 as évek rock slágerlista 8
  5. 80 As Évek Rock Slágerlista – Apartment Afia

Az összeállításunkban ennek az érának a legnagyobb hatású és legnépszerűbb zenekarai szerepelnek, kihagyva most az extrém irányzatokat. Az adott zenekarok nem feltétlenül a legismertebb slágereikkel képviseltetik magukat, hanem azokkal a dalaikkal, melyek hallgatása során automatikusan beindul a lábunk és olyan energialöketet kapunk, hogy rögtön el is felejtünk mindent, amitől rossz kedvünk lehetne. 15. KISS - Lick It Up (1983) A hetvenes éveket arcfestékben és űrjelmezben töltő amerikai KISS számára az új évtized nem indult túlságosan jól: a klasszikus felállás két tagja, Peter Criss dobos és Ace Frehley gitáros is kilépett és a fősodorbeli népszerűség is elhagyta a zenekart. Az 1983-as "Lick It Up" album váratlan sikerét két tényezőnek köszönhette: egyrészt hivatalos taggá és dalszerzővé vált Vinnie Vincent gitárzseni, akinek témái újszerű, keményebb, de egyben slágeres húzást adtak a nótáknak, másrészt a banda megalapítása óta először maszk nélkül jelent meg a promóciós fotókon és interjúkon.

80 as évek rock slagerlista

80 as évek rock slágerlista 5

80 as évek rock slágerlista full

80 as évek rock slágerlista tv

Kult: A világ legjobb lemezei – a '80-as évek | hvg.hu

Van itt sok minden: szintetizátorok, jazzes és avantgarde megoldások, perfekt popzene, rockos hasítás. A Police szinte sosem hangzott ennyire sokszínűnek, és talán nem tűnhetett volna ennél egyértelműbbnek, hogy ez a forma immár gátja a benne alkotók szabadságának. Nem is véletlen, hogy – miközben a zenekar feloszlását nem jelentették be – a Synchronicity után mindenki ment, amerre látott. 6. U2: The Joshua Tree (Island, 1987) © Island A U2 tehetséges posztpunk-zenekarból a nyolcvanas évek közepére arénatöltő együttes lett, a folyamat már az 1983-as Warral elindult, aztán az 1984-es The Unforgettable Fire-rel még inkább folytatódott. Bonóék világsztár státuszát csak tovább erősítette az egy évvel később megrendezett Live Aid. Miközben a Joshua Tree a hangzása részben az Unforgettable Fire folytatása, másfelől egészen másfajta ihletek párlata. Az album a U2 ambivalens, de erős Amerika-viszonyulásának, a zenészeket a korábbi években ért kulturális sokkhatásoknak, és a reagani Amerikához fűződő szeretet-gyűlölet viszonynak a következménye.

80 as évek rock slágerlista 8

8. The Stone Roses: The Stone Roses (Silvertone, 1989) © Silvertone A nyolcvanas évek végén savas kölcsönhatásba lépett egymással a Nagy-Britanniában burjánzó elektronikus tánczene és a gitárpop. Ennek a folyamatnak a legnagyszerűbb eredménye a manchesteri Stone Roses, melynek zenéjét alulról táncos ritmusok, felülről a '60-as évek végét, a '70-es évek elejét idéző beates-csilingelős-pszichedelikus gitárzenék keretezték. Az együttes 1989-es első, cím nélküli nagylemeze a mai napig etalon, valós időben (akkor) óriási hatással volt sok mindenkire, a mindenidők-listák állandó főszereplője, de az öt év szünet után kiadott 1994-es Second Coming is izgalmas dalgyűjtemény. Nem véletlen, hogy a Smiths-hez hasonlóan a Stone Roses újrakezdése is állandó téma volt a zenei sajtóban – mígnem Ian Brownék 2012-ben újra színpadra nem léptek. Tavaly két új dalt is kiadtak, de új album nem érkezett. 9. Michael Jackson: Thriller (CBS/Epic, 1982) © Epic - CBS Egy kevésbé szubjektív listán, ami minden idők legsikeresebb lemezeit tételezné, ez az album egészen biztosan az élen szerepelne.

80 As Évek Rock Slágerlista – Apartment Afia

  1. 80 as évek rock slágerlista 9
  2. Eladó családi ház miskolc kilián
  3. A 60-as, 70-es, 80-as évek hazai popsikerei - Válogatás (56 dal három lemezen) 3CD Box - VÁLOGATÁSOK - CD (magyar) - Rock Diszkont - 1068 Budapest, Király u. 108.
  4. 20 sláger a '80-as évekből, amit még mindig nem lehet megunn

Az album címadó tétele pedig instant klasszikus. 14. Judas Priest - Living After Midnight (1980) A hetvenesek években jobbnál jobb és stílusdefiniálóbbnál stílusdefiniálóbb lemezeket sorra kihozó brit Judas Priest 1980-ra úgy döntött, hogy beveszi a slágerlistákat: az abban az évben kiadott "British Steel" a korábbi, szinte progresszív megközelítést mellőző kőegyszerű, de annál ragadósabb és fifikásabb riffekkel teli dalokat tartalmazott, melyek közül a vigyorgós party rock'n roll tétel, a Living After Midnight a hétvégék bulihimnusza lett a brit rockerek körében. 13. Scorpions - Rock You Like A Hurricane (1984) A még a hatvanas évek közepén megalakult német heavy metal csapat, a Scorpions kilencedik albuma, az 1984-es "Love At First Sting" egészen váratlanul akkorát robbant Amerikában, hogy ennek köszönhetően egycsapásra világhírűek is lettek. Elment belőle vagy hárommillió csak az Államokban, másfél éves világ körüli turné következett, az MTV pedig orrvérzésig nyomta a három kislemezdal klipjét.

80 as évek rock slágerlista video
  1. Az ősi joslat beteljesült kotta
  2. Tor túra 1 online filmnézés
  3. Jodi ellen malpas könyvei sorrendben teljes film
  4. Cba szép kártya elfogadás budapest
  5. Eladó házak tulajdonostól 23 kerületben