szirén-1-évad-1-rész
  1. Turnéra indul a Szerelmi bájital, az Opera különleges utazóelőadása – Deszkavízió
  2. Az operaház fantomja
  3. Az operaház fantomja előadás 2012.html
  4. Musicalinfo.hu - Jön a 800. Az Operaház Fantomja előadás
  5. Az Operaház dekorációs bevonatainak állapota - előadás

A Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber Az Operaház Fantomja című musicaljét. 17 évvel az ősbemutató után került a Fantom Magyarországra. A musical bemutatásának jogáért három színház versengett, végül a Madách Színház alkotócsapatát és Szirtes Tamás rendezőt érte a megtiszteltetés, hogy a világon először saját felfogásban, vagyis non-replica változatban mutassa be a világhírű darabot. A jubileumok történetében is ritka egybeesés, hogy a 2003-as bemutató után pontosan 15 évvel, 2018. május 30-án kerül sor Az Operaház Fantomja 800. előadására. Jegyárak és jegyvásárlás itt! Több mint 650 ezren látták eddig, nem számítva a 2007-es Fantom-turnét, amikor a darab koncertváltozata 13 vidéki nagyváros közönségét is elvarázsolta. A Madách Színház a 15. évfordulót is különleges előadással ünnepli, amelyen fellépnek mindazok, akik eddig szerepeltek a musicalben. Szerző: kovacsa Dátum: 2017. 04. 01.

Turnéra indul a Szerelmi bájital, az Opera különleges utazóelőadása – Deszkavízió

  • A színész - sasi
  • Az Opera Nagykövete szórakoztatta a kertvárosi diákokat - A hírek főutcája
  • Az operaház fantomja előadás 2015 cpanel
  • Az idő sodrásában 3 évad 63 rész
  • Mielőtt megismertelek videa 2016 - garfield 2 teljes film magyarul 2019
  • Az Operaház Fantomja 2018
  • Az Operaház Fantomja – online közvetítés Londonból | PannonHírnök
az operaház fantomja előadás 2015 cpanel

Az operaház fantomja

Rengeteg csodálatos szereppel halmoztak el a rendezők, zeneszerzők, szövegírók, melyeket nem egyszerű összeírni. Kedvencem nincsen, mindig az az előadás szívemnek a legkedvesebb, amit éppen aznap játszom. Szerencsés vagyok, hogy pályafutásom alatt szinte csak olyan daraboknak voltam a fő- vagy címszereplője amikbe nagyon könnyű volt belehelyezkedni, hiszen mind ikonikus alakok, történelmi hősök, szerelmes főszereplők. Van 7-8 futó darab, amik hosszú évek óta végigkísérik életemet és a pályámat. Az, hogy magyar lelkületű vagyok az nagy segítség. Ezekkel a darabokkal átadhatjuk a közönségnek a magyar történelem nagyszerű vagy szomorú pillanatait, de ugyanez igaz a világirodalomra is. Már a próbafolyamat alatt belehelyezkedik a szereplő a cselekmény hangulatába, aztán amikor eljön a premier és érezzük a közönség szeretetét, a sikert, az felülmúlhatatlan. A zenéről nem is beszélve, mindegyik darab slágerekkel van tele. Illetve ez nem is jó kifejezés. Mind mélyreható zenei élmény. Ezen a felületen szeretném bemutatni az első szerepeimet, amik elindítottak a pályán, illetve a jelenleg játszott darabokat is, amikkel a fellépések menüpontban találkozhat az érdeklődő.

Hú, mekkora szám volt, amikor éppen 15 évvel ezelőtt bemutatták nálunk Webber musicaljét, Az operaház fantomját! És tegnap elért a 800-ik előadásához a Madách Színházban, ahol 3 Fantomot és vele 3 Christine-t is láthattunk, és persze volt ováció, tapsvihar, torta, meglepetés. Annak idején régóta vártuk Az operaház fantomját. Leleményes utazási irodák egy napos bécsi buszos túrákat szerveztek Fantom nézéssel, és taroltak vele. Magam is így láttam először ezt a temérdek érzelmet megmozgató, monumentális, a szépség és a szörnyeteg témáját felhasználó, Gaston Leroux regénye nyomán készült musicalt, amiből naná, hogy híres film is készült. Három színház is versengett nálunk a bemutatásának a jogáért, az Operett, az Opera és a Madách, amelynek – és Szirtes Tamás rendezőnek -, a Macskák kiugró sikere, remek előadása miatt már hitele volt Webbernél. Így nem csoda, hogy győztesként került ki. A darab egyik központi kérdése a behatolás az ismeretlenbe, azaz a Fantom rejtekhelyére. Behatolás a birodalmába, a személyiségébe, a lelkébe.

Az operaház fantomja előadás 2012.html

Persze annak, aki beül és végighallgatja, nincs más dolga, mint élvezni azt. Viszont azt tudni illik, hogy az opera előadásai témájukban és nehézségükben is különbözőek, ám ennek köszönhetően mindenki a maga ízlése szerint választhat az előadások közül. Az ismeretterjesztő program által, az előadásommal azt remélem, hogy adhatok egy fajta kulcsot ahhoz, hogy a gyermekek, fiatalok dönteni tudjanak a későbbiekben arról, hogy a sokszínű kínálatból melyik lesz a számukra a legmegfelelőbb. Tulajdonképpen ez egyfajta bevezetésként is szolgál az opera kultúrájába. És azt gondolom, hogy mellettünk, operaénekesek mellett úgy a pedagógusoknak, mint a szülőknek felelősségük van ebben – hangsúlyozta az operaénekes. Fotó: Gémes Sándor

Musicalinfo.hu - Jön a 800. Az Operaház Fantomja előadás

Így van ez már a vámpírfilmekben, sőt akár A kékszakállú herceg várában is. A kis kóristalány, Christine megismeri a megismerhetetlent, a Fantom birodalmát, és ezzel párhuzamosan igazi művésszé érik. A Fantom a musical irodalmában a szerepek szerepe. Összetett figura, vonzó és taszító, formátumos, emberi és állati egyszerre. Időnként olyan, mint a megszeppent kiskölyök, máskor dühöngő, mindent legázoló, őrült gyilkológép. De ugyanakkor a zene angyala is, tehát szuper érzékeny, a hangjával bűvöl. Finom, halk rezdülésekre és eszelős hangerőre egyaránt szüksége van az őt megtestesítő színésznek. Tenornak túl mély, baritonnak túl magas a szerep, amely operaénekesi hangterjedelmet, de rockos mozgékonyságot is kíván. A romantikus regény nyomán írt darab – melyet Galambos Attila élvezetesen, jól énekelhetően fordított magyarra – lavíroz a nézők ijesztgetése és a sziruposság között. A szépség és a szörnyeteg témája szerelmi háromszöggel bonyolódik, bekerül a történetbe Raoul, aki hősszerelmes – ha úgy tetszik, bonviván –, eléggé sematikus alak szegény.

A rejtélyes harmadik: az Operaház Fantomja, aki a színház alatti labirintusban él. Ez az ember nem riad vissza semmilyen eszköztől, hogy elnyerje Christine szerelmét. Ki ez a fantasztikus lény? Zseniális zenész, tudós, építész, feltaláló, szenvedélyes szerelmes vagy szörnyszülött zsaroló gyilkos? Erről szól ez az este, erről szól ez a - Andrew Lloyd Webber csodás zenéjével átszőtt - szenvedélyes és látványos musical.

Az Operaház dekorációs bevonatainak állapota - előadás

A Madách Színház egyik legnagyobb sikere kétség kívül Az Operaház Fantomja, amelynek jövő év májusában ünneplik a magyarországi bemutató 15. születésnapját, valamint a 800. előadást. Jó pár évtizeddel ezelőtt, 1986-ban mutatták be Londonban a Gaston Leroux regénye alapján íródott darabot, amelyet azóta több mint 10000 alakommal játszottak, ezáltal minden idők egyik legsikeresebb musicalévé vált Az Operaház Fantomja. A darab Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend: hasonlóan a Mary Poppins hoz, a Mamma mia! -hoz vagy éppen A Pál utcai fiúk hoz, a bemutatót követő években szinte a lehetetlennel volt egyenlő a jegyszerzés, hiszen mindenki ezt a darabot akarta látni. A magyar változat már csak azért is jelentős musicaltörténelmi szempontból, mert azon túl, hogy ez alapozta meg a Madách Színház következő évadjainak sikerességét, a világon először Szirtes Tamás és csapata kapta meg az engedélyt a non replica játszási jogra, vagyis egy, az eredetitől merőben más rendezés, díszlet és jelmez került bemutatásra 2003-ban.

az operaház fantomja előadás 2014 edition