33-évesen-hány-nap-szabadság-jár

2014. január 9., 08:33, 678. szám Az utóbbi időben nem nagyon éles fájdalmakat érzek a bal bordaív alatt, fel van puffadva a hasam, a székletem hígabb a megszokottnál, és néha hányingerem is van, de ezek csak ritkán vezetnek hányáshoz. Miben betegedhettem meg, és hogyan gyógyulhatnék ki a betegségemből? – kérdi levelében egy korosodó ungvári olvasónk. Panaszaival dr. Vackó László belgyógyászhoz, a Munkácsi Keresztyén Egészségügyi Központ főorvosához fordultunk. – A betegnél minden bizonnyal krónikus hasnyálmirigy-gyulladás alakult ki – indítja beszélgetésünket a szakorvos. – A hasnyálmirigyről tudnunk kell, hogy igen kicsiny szerv, de roppant fontos szerepet játszik a szervezet működésében. Egyrészt olyan enzimeket termel, melyek nagymértékben hozzájárulnak a táplálék megemésztéséhez, másrészt hormonokat választ ki. Az utóbbiak legismertebbike az inzulin, mely a szervezetbe kerülő cukor felszívódását irányítja. Ha a hasnyálmirigy megbetegedéseiről beszélünk, akkor kétféle problémáról kell szólnunk.

Segítség. Epeműtét utáni ijesztő panaszok. Mi lehet ez?

A has közepe, illetve a köldök környéke szintén tünete lehet a bélproblémáknak, a hasnyálmirigy-gyulladásnak, emellett okozhatja köldöksérv, valamint a vakbélgyulladás okozta fájdalom is jellemzően kisugárzik a köldök környékére. A has középső részén, bal oldalt jelentkező fájdalom a másik oldalhoz hasonlóan utalhat a vese problémájára, emellett jelezhet székrekedést, illetve a vastagbéllel is összefüggésben állhat, okozhatja például vastagbélgyulladás, bélnyálkahártya-gyulladás. A has alsó részén, jobb oldalt jelentkező fájdalom hátterében szintén állhat székrekedés, bélprobléma, okozhatja lágyéksérv, de jellemzően nőgyógyászat tünet is lehet. Fontos tudni továbbá, hogy a vakbélgyulladás okozta fájdalom is itt jelentkezik. Az alhas középső részén jelentkező fájdalom előbbieken túl jelezheti a húgyutak problémáját is, például húgyúti gyulladást. Az alhas bal oldalán jelentkező fájdalom a jobb oldalhoz hasonlóan nőgyógyászati problémát, székrekedést, vastagbélproblémát, illetve sérvet is jelezhet.

Két oldali borda alatti fájdalom ti fajdalom okai

Tisztelt Doktornő/Úr! Körülbelül fél éve kezdődtek a panaszaim! A bal borda ívem alatt először csak tompa néha előjövő fájdalmak voltak, de az elmúlt. Egy hónapban sajnos felerősödtek és szúró fájdalmakká alakultak át! Tüdőszúrésen két napja voltam, negatív lett! Kisebb bélmozgást, zuborgást szoktam a fájó részen észlelni! Két hónapja volt hasi ultrahangom is és ott sem találtak semmit! Mi okozhatja a fájdalmat? 2011. 12. 02. | 16:18 Kedves Kérdező! Bal bordaív alatti fájdalmat okozhatnak a vastagbél eltérései, a lép megnagyobbodása. Ez utóbbit a negatív hasi ultrahang vizsgálat kizárta. Leírásából nem derül ki, hogy van-e Önnek bármilyen emésztési panasza, fogyott-e, történt-e az ultrahangon kívül egyéb vizsgálat. Javaslom laborvizsgálat elvégzését, valamint panaszainak változatlansága esetén vastagbél tükrözéses vizsgálat ( Colonoscopia) megfontolandó. Orvosszakértő 2011. 06. | 18:51

A hasnyálmirigy megbetegedései | Kárpátalja

A máj betegségeire a fájdalmon kívül utalhat többek között a sárgaság, vagyis a bőr és a szemfehérje sárgás árnyalatúvá színeződése, a fogyás, a láz, az étvágytalanság, a gyengeség, a vizelet árnyalatának megváltozása, illetve a has "megdagadása", keménnyé válása. Honnan tudjuk, hogy izomfájdalomról van szó? Bal bordaív alatti fájdalom: mit jelenthet? Ezekkel a tünetekkel mindenképpen forduljunk jobb oldali mellkas alatti fájdalom, mert akár a májban kialakult daganatra is utalhatnak — ráadásul, amennyiben már erős fájdalmat érzünk, akkor a daganat már előrehaladottabb stádiumában lehet, sőt az is előfordulhat, hogy már más szerveinkre is átterjedt. Az epehólyag, illetve az két hónappal ezelőtt abbahagyta a dohányzást betegségeinél jelentkező fájdalmat általában szintén a jobb bordaív alatt érezzük. Gyakori kiváltója például az úgynevezett epegörcseperoham, melyet az epevezetőt elzáró epekő okoz. Miért kell orvoshoz fordulni? A fájdalom általában igen erős, éles, hullámokban is jelentkezhet, és néhány óra hosszat is tarthat.

Kétoldali Bordaív alatti fájdalom. Rák?

  1. Bordaív alatti, hasi fájdalom | Gyógybázis.hu – a megoldás itt kezdődik
  2. Két oldali borda alatti fájdalom
  3. Mellrák, bordaív alatti fájdalom (jelige: Marika) | Rákgyógyítás
  4. Nem mindegy, hol fáj a hasad: nézd meg a képeket, milyen betegségre utal! - Egészség | Femina
  5. A kém (film, 2015) | Kritikák, videók, szereplők | MAFAB.hu

Két oldali borda alatti fájdalom

Tapintásra nem igazán érzek semmit. Ha vég nyomkodom, a bordám vonalát kissé fáj. És hátul a bordám szélénél, ha erősebben megnyomott ott érzek valamit, amit ha megnyomok, mintha visszaugrana a bordám alá. Ez enyhén tompán fáj is. Gondolom, nem a bordámmal lehet, a probléma inkább az nyom valami alatta lévő szervet vagy nem tudom. Most csináltattam mellkas felvételt melynek eredménye Sine Morbo. Illetve még várom a vérvizsgálat eredményét. Más egyéb tünetem nincs. Sajnos a háziorvosom nem igazán tartotta ezt komoly problémának így kénytelen vagyok magam magánrendelésekre eljárni, hogy végre megtudjam mi is okozza ezt. Nem tudom, mennyire játszik ebben pl. szerepet az ülő munka mivel egész nap azt csinálok. Bár már elég régóta, és korábban nem volt erre jellemző tünet. Próbáltam pár napig pihentetni, de a panaszok nem javultak. Ha bármiben tud segíteni vagy javaslatot adni mit kellene, csinálnom vagy milyen vizsgálatra mennyek még azt nagyon megköszönném. És köszönöm előre is válaszát. Üdv!

  1. Budaörs auchan üzletsor nyitva tartás
  2. Végtelen szerelem 2 évad 105 rész
  3. Sydney van den bosch esküvő 5
  4. Országos baleseti és sürgősségi intérêt national